Biografie

Het Jedidja-koor van Ename ontstond in 1986 als kinderkoor, maar evolueerde vrij snel tot een gemengd koor, waar kinderen evenwel welkom blijven.

Het basis-opzet van het koor is plezier te hebben in het zingen in een groep.  De klassieke samenstelling “sopraan, alt, tenor, bas” wordt vaak aangevuld met nevenstemmen (mezzo-sopraan tot bariton) zodat er éénstemmig tot zes- of meerstemmig gezongen kan worden.

Jedidja onderscheidt zich van klassieke koren. Dit gebeurt grotendeels door het gekozen repertoire. Jedidja zingt koorversies van pop- en rockklassiekers, van kleinkunst en musical, en af en toe ook het serieuzere werk van de grote klassieke componisten.  Bovendien zet het koor op regelmatige basis een concert op stapel.  Deze concerten zijn voor de toeschouwer meer dan een luister-ervaring. Met beeld, klank, licht en beweging zorgt het koor voor een totaalspektakel waar de toeschouwer volledig in wordt ondergedompeld.

 

Het koor telt meer dan 60 zingende leden en wordt deskundig geleid door Elisabeth De bock. 

 

 

 

 

De liederen worden a capella of met pianobegeleiding gezongen. Voor sommige nummers wordt die begeleiding uitgebreid met fluit, gitaar en slagwerk.

De repetities vinden wekelijks plaats op woensdagavond in de parochiezaal van Ename, onze thuisbasis en duren gemiddeld twee uur.