Over ons
Jedidja koor

 

Ooit begonnen als kinderkoor, af en toe ondersteund door moeders die kwamen meezingen…
Nu, 37 jaar later, is Jedidja uitgegroeid tot een gemengd koor voor alle leeftijden. In onze concerten zorgen we voor een totaalbeleving en brengen we vooral popmuziek, de meeste liederen drie- of vierstemmig.

Dirigent
Elisabeth De Bock

De muzikale opleiding van Elisabeth De Bock is gestart aan de muziekacademies van Oudenaarde (piano bij Fillip Herreman) en Ronse (piano bij Ginneke De Praetere en contrabas bij Renaat Dreelinck). Haar hogere studies piano volgde ze bij Alan Weiss en Piet Swerts aan het Lemmensinstituut, met contrabas als 2e instrument bij Etienne Siebens.
Na het behalen van haar meestergraad in de piano in 2001, studeerde ze gedurende een jaar aan het conservatorium van Madrid bij Julio Gimenez met een beurs van de Europese gemeenschap. Ze werkte er hoofdzakelijk aan de bundel “Iberia” van Isaac Albéniz. Ook speelde ze de pianopartij in “El Amor Brujo” van De Falla met het “Orquesta de Jovenes”. In 2002 behaalde ze het specialisatiediploma piano bij Alan Weiss aan het Lemmensinstituut, en in 2004 het kandidatuursdiploma contrabas bij Frank Coppieters aan het conservatorium van Brussel.

In 2007 heeft Elisabeth samen met flamencodanseres Eva Verbruggen een voorstelling rond “Iberia” uitgewerkt, met uitvoeringen o.a. op de museumnacht te Ename. Als contrabassist heeft Elisabeth jarenlang een trio gevormd met de accordeonisten Rein De Vos en Stijn Bettens. Zij was ook één van de vier pianisten van het jaarlijkse piano-festival “Ottomani” te Oudenaarde.
Momenteel is Elisabeth verbonden aan de muziekacademie van Waregem als lerares piano en als begeleidster van de viool- en dwarsfluitklas. Ze werkt regelmatig als begeleidster voor Koor en Stem.
Ze dirigeert het Jedidja-koor sinds 2019 en zingt in het Quilisma-ensemble.

Ons
bestuur

 

Wie is wie?

Carine Claes

Voorzitter

Kris De Cock

Penningmeester

Ann De Ruyck

Secretaris

Hilde Claeys

Bestuurslid

Christa De Cremer

Bestuurslid

Ingeborg Deriemaeker

Bestuurslid

Sarah Janssens

Bestuurslid

Lucia Sebrechts

Bestuurslid

Cornelia Van den Bossche

Bestuurslid

Karlien Verstraete

Bestuurslid